Van Oudtshoorn via Mosselbaai naar Heidelberg
6 mei 2024 - South Cape DC, Zuid-Afrika
De tijd gaat opeens zo snel! Vanmorgen was het voor de 4e keer de koffers inpakken om door te rijden naar Heidelberg. Doordat dit een rit was van 3 uur, hadden wij besloten om een tussenstop te maken bij het strand van Mosselbaai. Volgens mij had ik het nog niet eerder gezegd, maar wij vinden het helemaal niet erg om zo vaak zo lang te rijden. De natuur is erg bijzonder en mooi! Af en toe zijn er wegwerkzaamheden en waar je in Nederland een stoplicht hebt staan bij 1 rijstrook in gebruik, staan ze hier te zwaaien met verschillende kleuren vlaggen. Het gaat van geel, naar oranje, naar rood. Bij de rode vlag wordt er met de hand, midden op de snelweg, een blokkade voor je neergezet. Ze staan er met gevaar voor eigen leven, want inhalen doe je hier door degene voor je op de vluchtstrook te laten rijden (hier rijd je op de snelweg ook 120 km/u..). Hier staan dus ook, laat ik het even zo noemen, de vlaggenzwaaiers. Asfalt wordt nog met de hand verspreid. Niets gaat machinaal. Waarschijnlijk ook, omdat er dan nog minder banen zijn. Wij zien ze voornamelijk veel pauze houden, maar dit zal vast ook komen door de warmte.
De tussenstop in Mosselbaai was in ieder geval een goede keuze. De kinderen konden heerlijk uitwaaien en het strand was prachtig. Na een uurtje rennen zijn wij bij een restaurant op het balkon gaan eten. Hier kregen wij nog een grote bonus; toevallig zwom er net een flinke groep dolfijnen voorbij vlak langs de kust. Wat was dat een mooi gezicht! De kinderen waren helemaal onder de indruk.
Na de lunch zijn wij doorgereden naar Skeiding guest farm in Heidelberg waar wij voor 1 nacht verblijven. Het is heel kleinschalig en ligt bij een boerderij. Net als al onze andere verblijven heb je ook hier een prachtig uitzicht. Morgenochtend doen wij hier vroeg een farmtour, om vervolgens weer 3 uur door te rijden naar Kaapstad. Dit wordt alweer onze laatste stop. Simon vraagt nog steeds bij iedere berg of dit nou eindelijk de Tafelberg is, dus het liefst rijden wij morgen in een keer door. Het weerbericht voor deze week is alleen helaas niet goed, dus ik hoop dat er ergens een moment is zonder bewolking!

Veel plezier veder
Groetjes 😘