Skeiding farm tour & Kaapstad

7 mei 2024 - Kaapstad, Zuid-Afrika

Vanmorgen zijn wij om 07.30 uur met de boer en zijn border collies op pad gegaan om de boerderij te verkennen en de dieren te voeren. Hij in de auto en wij op een soort van aanhangwagen erachteraan. Eerst langs de varkens, waar wij de honden gelijk aan het werk zagen. De kinderen waren helemaal gek op de honden! Zij kregen de meeste aandacht van iedereen. Toen wij langs de schapen reden was net afgelopen nacht een tweeling geboren. Heel schattig om te zien. Vervolgens langs de emoes en de struisvogels. Dit was voor de kinderen even spannend, die zelf de dieren mochten voeren. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook niet fijn vond met die grote ogen die je aan bleven staren. Vervolgens door naar de kippen, om te kijken of er eieren lagen. Als laatste was het tijd om door te rijden naar de springbokken en de zebra's. Een zebra was hoogzwanger van de 4, maar helaas vandaag nog niet bevallen. De springbokken werden gefokt voor de jacht. Des te groter de hoorns, des te beter.

Na de tour hebben wij snel ontbeten en zijn wij doorgereden naar Kaapstad. Helaas was het bewolkt met regen, waardoor het niet mogelijk was om de Tafelberg op te gaan (het is zo bewolkt en mistig dat je hem vanuit Kaapstad niet eens ziet). Morgen een nieuwe poging!

Wel zijn wij ingecheckt bij Romney Luxury appartments. En luxe is het zeker! Wat een verwennerij. Er zijn 3 slaapkamers en iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. Verder is er een ruime keuken, woonkamer, eethoek met kroonluchter en als klap op de vuurpijl een eigen zwembad. Dit wordt dus heerlijk genieten de laatste paar dagen!

Eind van de middag zijn wij wel nog even naar het waterfront geweest. Helaas was er vanwege de bewolking en regen weinig te zien. Een enkele boot ging weg voor een rondvaart, maar ik denk niet dat ze iets hebben gezien.

Wij hebben vanavond gegeten bij Harbour House. Ik moet eerlijk zeggen dat wij daar het lekkerste hebben gegeten sinds tijden! Zelfs de kinderen hebben alles op. Dat zegt toch wel een hoop :-).

Wij kijken nu per dag wat het weer doet en wat wij gaan doen. Ik hoop dat wij morgenochtend gelijk de Tafelberg op kunnen, maar dat wordt nog even afwachten!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Eveline:
    8 mei 2024
    Wat een mooie foto's bij elk verhaal Lot! Volgens mij genieten jullie enorm. Het is in iedergeval jaloersmakend. Ik kijk nog uit naar jullie laatste verhalen en dan hoor ik ze ook gauw weer persoonlijk😘😘 Geniet!