Mama Maradebe & Botlierskop

29 april 2024 - South Cape DC, Zuid-Afrika

Vanmorgen ging om 06.00 uur alweer de wekker. Wij moesten om 09.00 uur vertrekken om op tijd aan te komen voor de safari en om 08.30 uur zou mama Maradebe nog langskomen om gedag te zeggen. Dat werd dus snel de spullen inpakken en ontbijten! En ja hoor, rond half 9 kwam Cecil aangereden met mama Maradebe in de auto. Eindelijk na 17 jaar zagen wij elkaar weer! Op haar 72e nog geen spat veranderd, geen enkele rimpel en nog steeds zo zorgzaam als toen. Na de nodige tranen van vreugde kon ik haar eindelijk voorstellen aan Ramon en de kinderen. Hoewel dit eigenlijk niet eens nodig was, omdat zij zelf al snel zei; " Hello kids! I'm your granny!". De kinderen waren gelijk gek op haar en konden niet wachten om enthousiast de tas met speelgoed te geven. Wat was ze er blij mee! Vandaag was het exact een jaar geleden dat Madiba, haar man, was overleden. Ik hoop dat wij haar op deze manier toch nog een beetje een leuke dag hebben bezorgd.

Terwijl mama Maradebe en ik met de kinderen even bijpraten, ging Ramon met Cecil oefenen met links rijden. Dit ging vrij vlot, dus konden wij door naar Botlierskop!

Ramon had nog nooit links gereden en ik moet zeggen dat ik hem eigenlijk bijna niet eraan hoefde te helpen herinneren dat hij naar de linker rijbaan moest. Geen bijna ongelukken en geen spiegels eraf gereden!

Alles zit in de auto andersom, inclusief de richtingaanwijzers. Zodra je rijdt zie je wat dat betreft gelijk wie de toeristen zijn; dan gaan namelijk eerst de ruitenwissers aan i.p.v. de richtingaanwijzers! Inclusief bij ons overigens. Ik heb met de kinderen vrij vaak in een deuk gelegen, omdat de ruitenwissers bij een afslag weer aan gingen.

Na een rit van 5 uur waren wij eindelijk aangekomen bij de Botlierskop. Onderweg waren er helaas een hoop wegwerkzaamheden. Ik moet er wel bij zeggen dat dit niet heel vervelend was, omdat het een van de mooiste routes was door de bergen die wij ooit hebben gereden. Toen wij aankwamen bij de Botlierskop stond de safari guide, Jared, al klaar om met ons op pad te gaan. Na een welkoms wijntje zijn wij gelijk in de jeep gestapt voor de eerste safari. Toen wij het terrein op reden was het gelijk raak met een kudde neushoorns. Ik denk dat wij hier ongeveer een half uur hebben vast gestaan, omdat zij uitgebreid de tijd namen om even heerlijk te sjokken over de weg. Uiteindelijk gingen wij van de neushoorns naar de antilopen, gnoes, buffels, zebra's en als je heel goed keek in de verte een nijlpaard. Halverwege was het snacktijd en heeft hij de jeep neergezet bij een prachtig mooi uitzicht over de bergen. Kortom, het was een intensieve, maar weer een ontzettend fijne dag! Morgenochtend worden wij om 07.00 uur opgehaald voor de 2e safari en 's middags gaan Leah en ik samen een safari te paard doen om de rest van de dieren te spotten. Ik ben benieuwd!

1. Sanne:
    29 april 2024
    Safari te paard, die kende ik nog niet. Hopelijk zijn ze een beetje mak, veel plezier!!
  2. Van Kins GEMA:
    29 april 2024
    Leuk dat jullie hebben gezien Maradebe en goed is gegaan onder weg .
    En dat heel veel dieren hebben jullie gezien.
    Veel plezier morgen ,tot volgen de keer
  3. Ron en sil:
    30 april 2024
    Goedemorgen wat mooi dat maradebe zelf het speelgoed heeft kunnen aannemen , gelukkig gaat het links rijden soepeltje ( ja dat ruifenwisser verhaal komt mij bekend voor ( ierland ) ik had hetzelfde / wat super gaaf dat jullie gelijk veel dieren hebben gespot , heelveel plezier nog en geniet van de Safari te paard ( koel ) gr Ron en Sil